1. Horgászni csak érvényes állami jeggyel és területi tagsági igazolvánnyal, vagy érvényes állami jeggyel vagy turista jeggyel és mellette napijegy megváltásával lehet.
  2. A horgászat ideje: tavunk intenzív vízterület, ezért nemes halra vonatkozó tilalmi idő nincs. A haltelepítés napján TILOS horgászni.
  3. Nappali horgászat: hétközben és hétvégén napkeltétől napnyugtáig, egész évben
    Éjszakai horgászat: május 1-től október 31-ig, péntek és szombat éjszaka 20 órától reggel 6 óráig. Éjszakai napijegy a halőrnél váltható.
  4. Tavunkon a halak etetése, etetőkosár üresen is, PVA háló, bogáncs használata TILOS! Etetőanyagból készített gyurma, “cumó” kizárólag csaliként, a horgon kínálható fel!
  5. Horgászni felnőtteknek maximum 2 bottal, botonként maximum 2 horoggal, úszós vagy fenekezős módszerrel lehet. Ifjúsági sporttársaink 1 bottal, maximum 2 horoggal, úszós, vagy fenekezős módszerrel horgászhatnak. Gyermek horgászat csak úszós, kishalazós felszereléssel, felnőtt felügyeletével horgászhat és csak egyéb halat vihet el.
  6. Halőrháztól a befolyóig csak úszós módszerrel engedélyezett a horgászat.
  7. A “strand” részén csak a pihenni vágyók zavarása nélkül engedélyezett a horgászat.
  8. A kihelyezett jelenléti íven az érkezés, távozást, fogási eredményeket be kell írni. A napijegyet váltó horgásznak a neve mellett “napijegyes” megjelölést kell használni. A fogási eredményt a halőrnek kötelező bemutatni. Halat csak leölve lehet a partról elvinni!
  9. Merítőháló és haltartószák használata horgászonként kötelező! Közös szák TILOS!
  10. Fogható és elvihető naponta: 2 db őshonos nemeshal, és 3 kg őshonos egyéb hal. Hetente: maximum 2db ponty + 1 db más őshonos nemes hal, 3 kg őshonos egyéb hal.
  11. Ragadozó halra csak élő halas módszerrel, őshonos egyéb hallal vagy helyben fogott egyéb hallal csalizva lehet. Műcsali használata TILOS!
  12. A megtartani kívánt nemes halat szákba helyezést követően azonnal be kell írni a fogási naplóba. A visszaengedni kívánt halat kíméletesen kell a vízbe visszahelyezni.
  13. A kifogott halat egymásnak ajándékozni TILOS!
  14. Az 5 kg vagy afölötti őshonos halat mérlegelés és dokumentálást követően (fénykép) kíméletesen vissza kell engedni! Egyesületi tag az általa fogott 5 kg vagy afölötti őshonos halat egyedi áron megvásárolhatja.
  15. A szemetet a horgászat megkezdése előtt össze kell szedni, a horgászállást tisztán kell elhagyni! Szemetes helye TILOS a horgászat!
  16. A vízi és parti növényzet csonkítása, irtása TILOS!
  17. Egy horgász egyszerre csak egy helyen horgászhat, helyfoglalás tilos!